Cześć kochani!!!
W zeszłym roku zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne wegańskie. Było duże zapotrzebowanie, aby zorganizować je ponownie.
No i zorganizujemy!!! 🌱
Jesteśmy teraz wyjątkowo podekscytowani, że w tym roku współpracując z Domem Kultury „Portiernia” organizujemy to dla Was.
Dołączcie do nas i nauczcie się jak gotować pyszne wegańskie potrawy!
Przypominka: Nasz tegoroczny projekt nazywa się „Dbaj o środowisko – podejmij wyzwanie!”. Jako Dunaj dbamy o środowisko i wiele się o nim nauczyliśmy. Teraz nadszedł czas na działanie. Dlatego wyzywamy Was do dbania i działania! Prosimy o podzielenie się z nami zdjęciami potraw po warsztatach!
Wolontariusze z naszej platformy środowiskowej zorganizowali w sobotę wegańskie warsztaty kulinarne. Przygotowali pyszne tureckie dania takie jak sarma(turecka goląbka z faszerowanym liściem winogron, kotlety z soczewicy oraz piyaz(turecka sałatka z fasoli), a na deser kuleczki marchewkowe.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom, którzy sprawili, że te potrawy były jeszcze smaczniejsze.
A żeby było ciekawiej, nasi wolontariusze mają dla Was wyzwanie! Możecie spróbować być weganinem przez miesiąc i gotować swoje wegańskie potrawy, udostępniając je w mediach społecznościowych z hashtagiem #weganskozdunajem