Kuchnia wegańska – Warsztaty wegańskiego gotowania

Bez względu na to, czy trzymasz się diety wegańskiej, czy po prostu masz ochotę nauczyć się przyrządzać różne pyszne roślinne przepisy, jesteś we właściwym miejscu.

Zapraszamy na nasze wegańskie warsztaty kulinarne!

Cieszmy się wspólnym gotowaniem i odkrywaniem nowych smaków podczas pogawędek!


W ten weekend zorganizowaliśmy Warsztaty Wegańskiego Gotowania.🥣🌱 ☺️Zrobiliśmy Sarmę, Kısır, Sałatkę z ciecierzycy i Kuleczki marchewkowe na słodko.😋 Sarma to tradycyjne danie tureckie. Są to nadziewane i zwinięte liście winogron z ryżem i dodatkami.🍇🍚 Kısır jest również tradycyjnym daniem tureckim, przyrządzanym z mielonej kaszy bulgur, pasty pomidorowej i warzyw. 🍋🍅🌶 Możemy to opisać jako sałatkę z bulguru. Sałatka z ciecierzycy jest również bardzo łatwym sposobem na przyrządzenie zdrowego dania. Wystarczy ugotować ciecierzycę dodać warzywa według własnego uznania! Do tej pory użyliśmy dużo oliwy z oliwek. Na koniec przyszedł czas na coś słodkiego. Były to Marchewkowe kuleczki, które zawierają tylko startą marchewkę, owies, mąkę, odrobinę wody, cukier.🥕🥥Wszyscy wspólnie gotowali w bardzo miłej atmosferze.😍 Nasi goście byli jak szefowie kuchni.👩‍🍳🧑‍🍳 Dziękujemy, że dołączyliście do nas!🤗